Schoolleiders delen hun ervaringen met ontwikkelde Kindcentra

15-01-2019
Nog een week en dan is het zover. De Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs van Utrecht. In het programma van de Onderwijsacademie zal er in de 'Leeromgeving lounge' aandacht zijn voor nieuwe onderwijs- en opvangconcepten. Op woensdag en vrijdag zullen schoolleiders om 13:30 hun ervaringen delen die zij hebben opgedaan met de ontwikkeling van eigentijdse Kindcentra. Inmiddels is bekend dat de ervaringen opgedaan met Kindcentrum de Toverberg in Zoetermeer en IKC de Kubus te Druten zullen worden gedeeld. Schoolleiders van deze kindcentra hebben toegezegd hun ervaring te zullen delen.

Woensdag 23 januari om 13:30 uur staat de praktijkcasus van Kindcentrum de Toverberg centraal. Het nieuwe kindcentrum de Toverberg in Zoetermeer is ontworpen vanuit een vernieuwde visie op het basisonderwijs en heeft geen klaslokalen. De grote open ruimte wordt door vloeren op diverse hoogten opgedeeld in verschillende activiteitenplekken. Het nieuwe gebouw uit 2018 huisvest basisschool ‘t Schrijverke en kinderopvang De Drie Ballonnen. Spreker(s) Marco van Zandwijk en John Vonk (directeur van het kindcentrum De Toverberg te Zoetermeer).

Vrijdag 25 januari om 13:30 uur staat de praktijkcasus van IKC de Kubus te Druten centraal. Het Integraal KindCentrum De Kubus in Druten was zes jaar geleden één van de eerste Integrale Kindcentra’s van ons land. In één gebouw werken kinderopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en primair onderwijs optimaal samen. Directeur en pionier Kees van de Velden is verantwoordelijk voor alle activiteiten en probeert deze zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Van der Velden is vanaf het begin van het ontwerpproces betrokken geweest bij de totstandkoming van dit project. Als geen ander kan hij inmiddels zes jaar later vertellen of het allemaal werkt zoals bedacht. Krijg een indruk van deze school of lees het eerder verschenen artikel in Schoolfacilities Spreker(s) Marco van Zandwijk en Kees van der Velden (directeur van het IKC de Kubus te Druten).

Lees meer over de deelsessie 'Van Klaslokaal naar IKC' via https://not.exporoute.com/seminar/U204

Tip: Via de website van het kindcentrum is met een virtuele tour alvast een voorproefje te verkrijgen op de NOT
> https://kindcentrumtoverberg.unicoz.nl/360-virtual-tour
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]