De Eva! app is beschikbaar voor de cliënt en mantelzorger

27-02-2019
De komende jaren ligt de nadruk steeds meer op de zelfregie van cliënten. Digitalisering en toegankelijkheid van gezondheidsgegevens spelen hierbij een cruciale rol. CareConnections faciliteert met haar app de participatie tussen de cliënt, verwant en mantelzorger. De cliënt of patiënt wordt hierdoor actief betrokken bij zorg en behandeling. De app biedt real-time rapportages en inzicht in het zorgplan en cliëntagenda. Zo functioneert de cliënt zo zelfstandig mogelijk.

Het zorgplan
Een online zorgplan geeft de cliënt en zijn vertegenwoordiger de mogelijkheid om op ieder moment inzage te hebben in afspraken die gemaakt zijn. Doordat de cliënt meer zicht heeft op de geleverde zorg, kan er beter worden gestuurd gestuurd met wat goed gaat en waar aandachtspunten liggen. De familie kan doelgerichter vragen stellen, bijspringen waar nodig en krijgt meer begrip voor de keuzes van zorgverleners. Daarmee wordt de zorg aan beide zijden beter afgestemd op het best haalbare resultaat voor de cliënt. Het geeft de betrokkenen de mogelijkheid de eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Rapportages inzien en lezen
De zorgmedewerker moet tijdens het werk in veel verschillende systemen informatie vastleggen en bekijken. Denk hierbij aan rapporteren en tijdschrijven in het ECD, kilometerdeclaraties in het salarispakket, KICK Vilans protocollen inzien en medicatie aftekenen in het EVS. in de Zorgapp zijn al deze gegevens vanuit één applicatie vast te leggen en in te zien. Deze rapportages worden door middel van een pushmelding getoond op de mobile device van de cliënt en/of verwant. Zo is iedereen op de hoogte van wat er speelt.

De cliëntagenda
Geen losse (papieren) agenda's meer, maar een gedeelde real-time cliëntagenda voor alle betrokkenen. Inzage in de cliëntagenda zorgt voor een duidelijke afstemming met elkaar. Door gps-tracking via de mobiel van de zorgverlener, is het voor de cliënt en verwant ook inzichtelijk of de verzorger op tijd bij de cliënt aanwezig kan zijn.

Benieuwd of de Eva! app ook een goede oplossing is voor jou organisatie? Neem dan contact op met Jos Koppelaar, Directeur van CareConnections via +316 38 09 14 09 of stuur een e-mail naar jos@careconnections.nl
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]