De nieuwe one-stop shop voor de zorg.

07-03-2019
Bijna drie jaar geleden ging Zorgkiosken live. Inmiddels maken meer dan twaalf ziekenhuizen gebruik van één of meerdere kiosken. Toch is dat allerminst een reden om achterover te gaan leunen. Integendeel. Consultant Niels Mosterd vertelt van de ambitieuze plannen voor de nieuwe dienst HQ Healthcare, die een sterke uitbreiding op het portfolio van de bestaande winkel betekent. “De naam Zorgkiosken dekte dit veel bredere aanbod van zorgoplossingen en services niet meer voldoende. Daarom hebben we een geheel nieuwe website gelanceerd onder de nieuwe naam HQ-Healthcare”.

Uitbreiding van het portfolio
De self-service kiosken zijn inmiddels een begrip binnen ziekenhuizen. “We hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt”, vertelt Mosterd. “Dat we in zo’n korte tijd met dertien ziekenhuizen samenwerken, is best indrukwekkend. Onze kracht ligt in het versterken van de hospitality en service voor patiënten en cliënten. Met ingang van het nieuwe jaar verbreden wij die kracht sterk met een nieuw portfolio. Het is onze ambitie om met HQ Healthcare een one-stop-shop voor de zorg te worden, zoals in de consumentenwereld bijvoorbeeld al bestaat voor elektronica. We hebben gezien dat er een grote behoefte bestaat aan een dergelijke plek. Uiteraard blijven de zorgkiosken aanwezig in het portfolio, maar daar komen producten bij als planboards, printers, scanners en andere randapparatuur, oplossingen voor zorg-gaming, kleding, verbandmiddelen enzovoort.

Training en hospitality
“Een van de services die we al verlenen, en ook willen uitbreiden, is het geven van trainingen op het gebied van hospitality. Bij één van de grotere ziekenhuizen hebben deze training al gegeven. Kortom, wij willen zoveel mogelijk de ondersteuning van de directe medische processen faciliteren”, licht Mosterd toe. “Dus geen medicijnen of zorginhoudelijke zaken, maar echt productgericht en vanuit het hospitality-denken. Een ziekenhuis moet op de nieuwe website van HQ-Healthcare terecht kunnen voor praktisch alles dat ze nodig hebben”.

Vereenvoudiging van inkoop en voorraadbeheer
“Vanwege de huidige wildgroei aan leveranciers heeft een ziekenhuis een dagtaak aan de inkoop en aan het beheer van de voorraden. Door zoveel mogelijk aan te bieden vanuit één shop, worden inkoop en voorraadbeheer van ziekenhuizen sterk vereenvoudigd. Onze richtlijn daarbij is dat wat wij aanbieden echt iets aan het zorgproces moet toevoegen. Wij leveren zorg en service met een glimlach.” Samenvattend is HQ Healthcare enerzijds reseller voor andere leveranciers en zijn er anderzijds producten en services beschikbaar die voortkomen uit de eigen ontwikkeling.

Tijdens Zorg & ICT kan er op een unieke manier kennis gemaakt worden met de producten en diensten van HQ Healthcare door middel van een zorg escape room. Vind HQ Healthcare op standnummer 10.E010 in de Jaarbeurs van 12 t/m 14 maart 2019.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]