TNO beveiligt versleutelde data tegen quantumcomputer

05-06-2020

Staatsspionnen de pas afgesneden

TNO heeft een nieuwe methode ontwikkeld die tegengaat dat geheime diensten en cybercriminelen straks misbruik kunnen maken van quantumcomputers. De vrees dat de huidige versleutelde data-uitwisseling in een handomdraai is te kraken, wordt daarmee weggenomen.

TNO heeft patent aangevraagd op de Advanced Security Proxy (ASP), een technische doorbraak. Die techniek kan worden gebruikt om organisaties quantum-safe te maken. De ASP verbetert de beveiliging van oudere systemen zonder die zelf te bewerken. De programmeerbare hardware kan deze zogenoemde legacyproblemen inzichtelijk maken. Tegelijk worden de securityrisico’s ondervangen door data-uitwisseling quantum-safe te vercijferen.

De TNO-aanpak valt te vergelijken met een slimme gateway. Maar in dit geval is de ASP een element dat tussen netwerk en internet in staat en alle verbindingen naar het internet kan bewaken. Nu het concept is beschermd met een patent wil TNO binnenkort de technologie met externe partijen verder ontwikkelen en finetunen. Vervolgens kan het commercieel worden aangeboden.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Cybercrime | Encryptie | Beveiligingsbeleid
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]