Gezichtsherkenning scant half, Google bant politie VS

17-06-2020

Podcast De Dataloog

De podcast De Dataloog van 17 juni zit opnieuw bomvol met artificial intelligence. Zo behandelen wij AI Labs bij de TU Delft, ai-oplossingen voor oliewinning, ai in gezichtsherkenningssystemen, ai-publicaties in Nederland en de rest van de wereld en hoe ethische ai hulporganisaties helpt. Ook aandacht voor een virtuele innerlijke stem, de Blueweb-pilot van de Politie, feit of fictie over dataïsme, quantum-safe cryptografie, zichtbaar vrouwelijk securitytalent, de beste cybersecurity-film aller tijden, de aangepaste telecomwet, de beste Nederlandse datawetenschapper, België als gastheer van de Europese cloudb en de data-uitagenda. Jurjen Helmus van de Hogeschool van Amsterdam, Walter van der Scheer van GoDataDriven en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman lieten dit en ander datanieuws van de afgelopen weken de revue passeren.

De uitzending werd afgetrapt met de TU Delft, want daar zijn recent twee mooie ontwikkelingen voorbijgekomen. Ten eerste gaat het de inspanningen op gebied van artificial intelligence versnellen. Inmiddels zijn acht interdisciplinaire AI Labs gelanceerd. Bij de start komen hier vijftig onderzoekers te werken. In de loop van dit jaar en in 2021 moeten daar nog eens zestien labs bijkomen. Het is de bedoeling dat ai-wetenschappers hierin gaan samenwerken met wetenschappers uit andere disciplines.

De TU Delft heeft recent ook een virtuele innerlijke stem ontwikkeld voor het verkrijgen van meer sociale vaardigheden. Hierbij wordt virtual reality gecombineerd met virtuele cognitie. Deze ‘innerlijke stem’ geeft instructies, terugkoppeling en aanmoediging. Dit systeem kan helpen het geloof in eigen kunnen, de zogenaamde zelf-effectiviteit, te vergroten. Ofwel een mooie innovatie die onzekere mensen echt kan helpen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Encryptie | Business analytics
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]