BZK ziet toe op infrastructuur achter e-facturatie

03-07-2020

Stichting Simplerinvoicing draagt Peppol-autoriteit over aan de overheid

De Nederlandse overheid gaat toezicht houden op Peppol, de gestandaardiseerde infrastructuur voor uitwisseling van digitale facturen, en deze beheren. Deze taken lagen eerst bij stichting Simplerinvoicing, maar worden per oktober overgedragen aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Het publieke belang van een veilige en betrouwbare infrastructuur voor e-facturatie vergt een grotere en actievere rol van de overheid, blijkt volgens het ministerie uit onderzoek. De overheid is verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken en doet dit via Peppol. 

Peppol (Pan-European Public Procurement Online) is een Europese infrastructuur die door meerdere serviceproviders wordt geleverd volgens een stelsel van gezamenlijke afspraken. Deze hebben betrekking op de beveiliging, betrouwbaarheid en interoperabiliteit van de infrastructuur. Via de infrastructuur kunnen aangesloten organisaties documenten in diverse elektronische formats uitwisselen, zoals in het bij facturen veelgebruikte ubl-formaat.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Rijksoverheid
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]