Thuiswerken bevalt Nederlander goed

14-10-2020
Bijna twee derde van de werknemers heeft de afgelopen zes maanden meer waardering gekregen voor het thuiswerken. Bovendien krijgen managers er meer vertrouwen in dat hun teams hun werk goed doen. Dat blijkt uit Cisco's Workforce of the Future-onderzoek.

Onderzoeksbureau Censuswide ondervroeg werknemers die sinds het begin van de lockdown tien of meer opeenvolgende dagen thuis doorbrachten. Daaruit blijkt dat werknemers hun werk en privé door de nieuwe situatie beter in balans hebben, waarbij een kleine zestig procent meer lichaamsbeweging in hun dagelijkse routine kan verwerken. Bovendien wil iets meer dan zestig procent minder reizen en die tijd productiever gebruiken.

Als medewerkers de kans krijgen een dag lang ceo te zijn, zouden ze boven alles prioriteit geven aan effectieve communicatie en samenwerking. Om dit voor elkaar te krijgen, vindt 73 procent van de werknemers dat bedrijven hun personeel thuis van dezelfde technologie moeten voorzien als op kantoor. Iets meer dan zestig procent vindt dat de lockdown het bewijs is dat werknemers niet in dezelfde ruimte hoeven te zijn om effectief samen te werken. Zoals te verwachten, willen medewerkers meer autonomie en keuzevrijheid in de nieuwe wereld van het werk.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Het nieuwe werken | Digital Workplace
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]