Nederlands boek over de geheimen van Silicon Valley

07-12-2020
In ‘Het geheim van Silicon Valley’ ontrafelen entrepreneur en tech-ondernemer Wibe Wagemans en journalist Eva Schram de geheimen van 's werelds machtigste en financieel krachtigste innovatiecentrum. Computable spreekt via Zoom met de in de VS wonende Nederlanders die met hun boek een inkijkje geven in The Valley.

In hun 269 pagina’s tellende boek - dat eind november verscheen - doen Schram en Wagemans een poging te duiden hoe het voormalige landbouwgebied ten zuiden van San Francisco uitgroeide tot hét innovatiecentrum van de wereld. Wat zijn de ongeschreven regels van Silicon Valley? Welke lessen over innovatie, financiering en bedrijfsvoering zijn toepasbaar voor iedereen die met zijn bedrijf of in zijn loopbaan vooruit wil? 

‘De Valley is machtiger dan ooit’ en ‘alles begint bij innovatie’, stellen de schrijvers na het voorwoord van prins Constantijn van Oranje die wordt opgevoerd als speciaal afgezant van startup-accelerator Techleap. Na een korte geschiedenisles over Californië en de Valley constateren Schram en Wagemans dat niet Europa, maar China Silicon Valley op de hielen zit. Ook duiden ze de pijlers van het succes van die plek waar startups uitgroeien tot miljardenimperiums. In het kort: zonder netwerk ben je nergens en startups stappen er nooit naar een bank.

Wagemans werkte voor Nokia en heeft als entrepreneur en investeerder veel ervaring in de Valley. Hij doorspekt zijn verhaal met voorbeelden uit de praktijk. Schram, journalist voor onder meer het FD, komt regelmatig bij techreuzen en startups over de vloer en woont en werkt ruim vijf jaar in de Valley. Samen bieden ze een prettig leesbaar boek vol tips en lessen uit de techbubbel aan de Amerikaanse westkust.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Start-up
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]