Qualitest neemt Indiase QA InfoTech over

19-02-2021
Het van oorsprong Israëlische Qualitest, gespecialiseerd in de kwaliteitscontrole en het testen van software, heeft zijn Indiase branchegenoot QA InfoTech overgenomen. De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Qualitest werd opgericht in 1997 en biedt een waaier van tools voor kwaliteitscontrole en testoplossingen aan. Veelal maken die gebruik van kunstmatige intelligentie om de assessments snel te laten verlopen. Met de tools kunnen ondernemingen het bedrijfsrisico verminderen dat gepaard gaat met software-releases. 

Qualitest heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël, India en Roemenië en bedient wereldwijd meer dan 250 ondernemingen in de telecom, verzekeringen, luchtvaart, media en nutssector. Het bedrijf is voor het grootste deel in handen van de internationale private-equitygroep Bridgepoint, dat er in oktober 2019 zo’n 5,7 miljard euro voor betaalde. 

QA InfoTech, opgericht in 2003, is actief in testautomatisering en het controleren van prestaties, beveiliging, toegankelijkheid en lokalisatie van software. Het richt zich als grote onafhankelijke offshore-testprovider op bedrijven in e-onderwijs, uitgeverijen, gezondheidszorg, de reiswereld en de kleinhandel. Het heeft kantoren in het Indiase Noida en in het Amerikaanse Detroit. Er werken samen zo’n duizend mensen.

Door het samengaan willen Qualitest en QA Infotech hun klanten meer en snellere testcapaciteit bieden. De twee bedrijven zullen samen ook nieuwe testoplossingen ontwikkelen, met de nadruk op digitale automatisering. 

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Software Development
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]