HPE stuurt edge computer naar ruimtestation

17-02-2021
Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat onderzoekers en astronauten in het International Space Station (ISS) realtime dataverwerking bieden. Daartoe brengt het bedrijf een edge computing-systeem naar de ruimte. Dit leidt tot snellere onderzoeksresultaten en experimenten. Bovendien zorgt de technologie dat astronauten meer mogelijkheden hebben om zelfvoorzienend te zijn.

De Spaceborne Computer-2 wordt zaterdag 20 februari in een baan om de aarde gebracht tijdens de vijftiende Northrop Grumman Resupply Missie naar het ruimtestation. De computer is de komende twee tot drie jaar beschikbaar voor gebruik op het internationale ruimtestation.

In 2017 schoot HP een voorloper van deze computer de ruimte in. Daarbij werden de kant-en-klare servers getest of ze bestand zijn tegen een turbulente raketlancering en of ze kunnen opereren in de bijzondere ruimteomstandigheden zonder zwaartekracht en met hoge stralingsniveaus. Deze testen komen voort uit de behoefte aan betrouwbare computing-mogelijkheden op het ISS of een Low Earth orbit (LEO). Die zijn nodig voor toekomstige bemande ruimtevaarten naar de maan, Mars en verder.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]