NCSC deelt dreigingsinfo exclusief met Connect2Trust

06-04-2021
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gaat belangrijke informatie over digitale incidenten, dreigingen en kwetsbaarheden voortaan met Connect2Trust delen. Deze stichting kan dreigingsinformatie snel tussen sectoren, regio's en binnen ketens verspreiden.
Connect2Trust heeft als leden KLM, Centric, Unit4, Canon, politie, PostNL, belastingdienst, Rijk Zwaan, Nimble, Coolblue, Heineken, Lumileds en Cybery. Tevens kan de stichting informatie overbrengen aan partners. Dat zijn Cybersprint, het Digital Trust Centre (DTC), Circl.lu, het platfort DIVD (beveiligingsonderzoekers), de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) en Zerocopter.

Het NCSC en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) hebben Connect2Trust benoemd als OKTT (organisatie kenbaar tot taak). Connect2Trust biedt een platform aan waarop deelnemende partijen en eerdergenoemde gespecialiseerde cybersecurity-partijen veilig informatie op het gebied van digitale veiligheid met elkaar kunnen delen.

Günther Cleijn, vicevoorzitter van Connect2Trust en cybersecurityofficer bij PostNL, is blij met de nieuwe status van OKTT en voordelen die dat oplevert. ‘Tijdige informatie en een goede samenwerking met het NCSC is van cruciaal belang voor de cyberweerbaarheid,’ zegt hij.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Hacking | Beveiligingsbeleid
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]