Diversiteit van startup vergroot kans op succes

02-04-2021
Diversiteit binnen de aansturing en werknemers van startups, maar ook onder hun kapitaalverschaffers, is van belang. Op dit vlak is er nog wat te verbeteren, menen Constantijn van Oranje-Nassau, Brad Felt en Maëlla Gavet. Zoveel maakten zij duidelijk tijdens het webinar over de samenwerking tussen ABN Amro en Techstars, het wereldwijde platform voor investeren en innoveren.

In 2020 is de bank de samenwerking aangegaan met het wereldwijd opererende Techstars dat als missie heeft om innovatie overal en voor iedereen toegankelijk te maken. Het doet dit door startups, investeerders, bedrijven en steden met elkaar te verbinden om een duurzamere en inclusievere wereld te creëren. Maëlla Gavet is de ceo van Techstars. Constantijn van Oranje-Nassau is ambassadeur van Techleap.nl, het netwerk van Nederlandse startups. Brad Feld is de managing director van kapitaalverstrekker Foundry Group en medeoprichter van Techstars. Het illustere drietal sprak onder leiding van Kartik Varma, managing director Techstars, over de vorming van ondernemende gemeenschappen en ecosystemen tijdens de start van de concrete samenwerking tussen ABN Amro en Techstars. De bank maakte namelijk bekend met welke startups het in zee gaat.

In de inleiding onderstreepten Edwin van Bommel (cio ABN Amro) en Robert Swaak (ceo ABN Amro) het belang om te investeren in jonge, ondernemende bedrijven. Op deze manier houdt de financiële instelling voeling met moderne vormen van financiële dienstverlening. Het bracht Van Oranje-Nassau (met een serieuze ondertoon) aan het eind van het online-evenement op een grapje over startups: ‘Het zou mooi zijn als één van jullie over een jaar of vijftien ABN Amro overneemt.’

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Start-up
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]