Regels nodig over omgang met ‘cyborgs’

12-04-2021
De samensmelting van mens en technologie, de ‘cyborg’, gaat in een razend tempo voort. Volgens de Nederlandse trendwatcher Richard van Hooijdonk zijn we binnen tien jaar allemaal (een beetje) cyborg. Security-specialist Kaspersky stelt na een onderzoek vast dat betrokkenen partijen regels moeten opstellen.

‘Our bionic future: What do Europeans think about an augmented world?'. Aldus de titel van het rapport dat Kaspersky heeft opgesteld na een onderzoek naar de toekomst van menselijke verrijking (‘human augmentation’). De studie, uitgevoerd door Atomik Research, bestond uit interviews met 6.500 volwassenen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk in maart 2021. Gevolgtrekking is dat landen in Zuid-Europa over het algemeen meer openstaan voor menselijke verrijking dan die in het noorden.

Kaspersky heeft onderzocht hoe mensen aankijken tegen anderen die hun lichaam hebben verrijkt met bijvoorbeeld bionische ledematen of chips onder de huid om bepaalde handelingen uit te voeren.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]