Amerikanen pompen 200 miljoen in IbanFirst

31-05-2021
Het Amerikaanse private equity-fonds Merlin Capital wordt de grootste aandeelhouder van de Frans-Belgische fintech IbanFirst. Hun kapitaalsinjectie moet dienen voor productontwikkeling, internationale expansie en overnames. Volgens De Tijd gaat het om zo’n tweehonderd miljoen euro.

Merlin Capital neemt bij iBanFirst de plaats in van bestaande business angels en een aantal van de vroege geldschieters van het bedrijf. Door de transactie versterken een aantal historische partners zoals durfkapitaalfondsen Elaia en Bpifrance Large Venture en de Franse serie-entrepreneur Xavier Niel, hun bestaande verbintenis. Pierre-Antoine Dusoulier, ceo en oprichter van iBanFirst, wordt binnen de nieuwe overeenkomst de tweede grootste aandeelhouder van het bedrijf.

IbanFirst haalde tot nu toe 46 miljoen euro op in drie kapitaalronden. Merlin stopt nu opnieuw 150 miljoen euro erin en stelt tegelijk een kredietlijn van vijftig miljoen ter beschikking voor overnames. Twee jaar gelden werd al het Nederlandse NBWM overgenomen en daarna werd het Duitse Forexfix ingelijfd. 

IbanFirst is bekend van zijn online-platform waarmee bedrijven betalingen en geldtransfers uitvoeren in vreemde valuta met realtime-wisselkoersen. Het is een Frans bedrijf dat zijn hoofdkantoor in België heeft en werd opgericht in 2013. Het bedient zowat 3.500 klanten vanuit kantoren in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Financiële software
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]