Apple-reseller Amac boekt recordverkoop

21-09-2021
Mede door de goede verkopen van de nieuwe MacBook en iPad behaalde wederverkoper Amac afgelopen boekjaar een recordomzet. Europa’s grootste Apple-premium-reseller zag de verkoop met achttien procent stijgen tot 216 miljoen euro.

Amac verkocht 42 procent meer computers en 26 procent meer iPads dan in het voorgaande boekjaar. ‘De behoefte om goed toegerust thuis te werken of te studeren heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen’, aldus Amac-ceo Ed Bindels. 

Desalniettemin was de coronaperiode ook voor Bindels en zijn team een zware dobber. ‘We gingen met vijftig winkels van intelligente lockdown via volledige lockdown naar open op afspraak’, vertelt hij. ‘Er waren extra marketing-uitgaven nodig voor de beweging naar online, terwijl de kosten van de onder restricties functionerende winkels nauwelijks daalden.’

Bindels is blij dat Amac in dit lastige jaar, waarin het bedrijf voor een groot deel moest overschakelen naar online, toch goed heeft gepresteerd. ‘Dankzij onze omnichannel-strategie en de flexibiliteit van ons personeel hebben we de online-verkoop van Apple-producten voor een groot deel naar ons toe kunnen trekken,’ stelt hij.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
iPad | Digital Workplace
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]