Main vult overnamekas aan met recordbedrag

06-10-2021
Main Capital Partners, een van Nederlands meest succesvolle investeerders, heeft via twee nieuwe fondsen 1,2 miljard euro opgehaald. Met dat recordbedrag worden uitsluitend softwarebedrijven gekocht.

Main Capital VII zal worden ingezet om Europese software-groepen op te bouwen in diverse marktsegmenten. Daarbij worden zowel lokale buy-and-build- als cross-border-groeistrategieën worden gevolgd. Investeerders hebben in dit nieuwe fonds een miljard euro ingelegd. Het vorige fonds, Main Capital VI uit 2019, had een omvang van 564 miljoen euro.

Daarnaast komt er een nieuw label onder de naam Main Foundation I. Dit fonds, waarin 210 miljoen euro, richt zich op kleinere, maar snelgroeiende softwarebedrijven. Daarbij ligt het accent op het versterken van de organische groei met beperkte inzet van add-on-acquisities. Het fonds is bedoeld voor winstgevende bedrijven in enterprise software die op zoek zijn naar een strategische en financiële partner. Deze kleinere bedrijven moeten over moderne technologie-platformen beschikken.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Compliance | Governance
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]