Radically Open Security maakt liever geen winst

12-10-2021

Melanie Rieback geeft tijdens TBX lezing over duurzame technologie

Het bedrijf Radically Open Security is opgezet als een sociale onderneming en is een collectief van zelfstandige beveiligingsspecialisten. ‘Klanten met respect behandelen en het onderdrukken van de neiging tot winstmaximalisatie zijn volgens oprichter en ceo Melanie Rieback de drijfveren van het bedrijf. Zij claimt het enige consultancybedrijf voor computerbeveiliging ter wereld te zijn zonder winstoogmerk.

‘Wij zijn een idealistische groep beveiligingsonderzoekers, netwerk- en forensische nerds en winnaars van Capture The Flag, die met passie de wereld veiliger willen maken. Wij geloven in transparantie en openheid, en ons doel is om de maatschappij te beveiligen die ons in de eerste plaats in staat stelt om een bedrijf te runnen’, meldt de website van de not-for-profit-onderneming.

Rieback, geboren in Cleveland (VS), heeft een indrukwekkende, academische bagage. BSc informatica en Biologie (Universiteit Miami), Master Computerwetenschappen (TU Delft) en PhD Informatica (VU Amsterdam). Zij wil met haar werk bijdragen aan een (digitaal) veiligere wereld.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
CIO
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]