Nieuwe grootaandeelhouder spekt Blueconic

07-01-2022

Derde investeringsronde voor softwarebedrijf met Nijmeegse roots

Het van oorsprong Nederlandse marketingsoftwarebedrijf Blueconic krijgt nieuw groeikapitaal en daarmee een nieuwe grootaandeelhouder. Investeringsmaatschappij Vista Equity Partners uit het Texaanse Austin stelt het geld beschikbaar.

Blueconic biedt een webdienst waarmee marketeers op de juiste wijze het gesprek met klanten en online-bezoekers kunnen aanknopen. Dit zogeheten customer data platform (cdp) wordt ingezet door uitgeverij Hearst, Heineken, T-Mobile en ING. De onderneming is een afsplitsing van de Nijmeegse softwareleverancier GX Software en verplaatste haar hoofdkantoor in 2014 naar Boston.

Het platform van Blueconic is gebouwd met de nodige aandacht voor privacy. Volgens Blueconic-oprichter en ceo Bart Heilbron is Vista een goede partner om in het privacy-first-tijdperk te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar producten voor het verantwoord verzamelen en inzetten van klantgegevens. Hij noemt de nieuwe investering een mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf. Vista zou veel kennis en expertise hebben en de langetermijnvisie bevestigen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
CRM | Privacy
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]