PQR wint ict-aanbesteding gemeente Delft

10-01-2022
Ict-dienstverlener PQR heeft een Europese aanbesteding van de gemeente Delft binnengehaald. Het bedrijf gaat de gemeente helpen bij de implementatie van een op Nutanix-technologie gebaseerd hci-platform (hyperconverged infrastructure). De opdracht heeft een looptijd van vijf jaar. De contractwaarde wil het bedrijf niet delen.

Hyperconverged infrastructuur (hci) is een softwaregedefinieerde ict-infrastructuur die alle elementen van conventionele hardwaregedefinieerde systemen virtualiseert. Het gaat bijvoorbeeld om gevirtualiseerde rekenkracht (computing), softwaregedefinieerde opslag en gevirtualiseerde netwerken.

Het hci-platform moet een ‘stabiele onderlaag’ bieden voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. In Delft zijn de infrastructuur-, platform- en softwarediensten ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden van ambtenaren de laatste jaren flink gegroeid. Om meer grip te krijgen op die ‘as a service-omgevingen’ heeft de gemeente besloten om haar infrastructuur te moderniseren en ‘wendbaarder’ te maken.

PQR wordt ook strategisch partner voor advies over de ict-ontwikkelingen binnen de gemeente.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Infrastructuur beheer
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]