Python in 2021 weer populairder dan Java en C

07-01-2022
Voor de tweede keer op rij prijkt Python bovenaan Tiobe's ranglijst van meest gebruikte programmeertalen. Daarmee laat het andere populaire talen zoals Java en C achter zich. Volgens de onderzoekers heeft Python alles in zich om uit te groeien tot de standaardtaal in vele domeinen.

Het had volgens de onderzoekers weinig gescheeld of Python had zijn topnotering afgelopen jaar niet bestendigd. Lang zag het ernaar uit dat C er voor het eerst met de titel vandoor zou gaan. In december haalde Python deze taal alsnog in. Ruim 13,5 procent van de onderzochte applicaties is ermee ontwikkeld, ruim een procentpunt meer dan C. Python werd eind jaren tachtig bedacht door de Nederlander Guido van Rossum.

Python eindigt dit jaar bovendien drie procentpunten boven de nummer drie, Java. Vooral rond de millenniumwisseling was Java heer en meester in softwareontwikkelland. In 2001 werd deze taal gebruikt in iets meer dan een kwart van alle onderzochte toepassingen. Nummers vier en vijf van de nieuwe ranglijst zijn C++ en C#.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Software Development
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]