Record orderstroom bij toeleverancier ASMI

21-04-2022
ASM International (ASMI), de Nederlandse toeleverancier van de chipindustrie, profiteert van de tekorten aan chips. De gigantische investeringen bij chipfabrikanten hebben de vraag naar de machines van het bedrijf uit Almere tot een recordhoogte opgestuwd. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de orderstroom met 72 procent naar 706 miljoen euro.

ASMI maakt systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt. De omzet steeg in deze periode met 31 procent naar 517 miljoen euro. Dat cijfer lag binnen de geraamde bandbreedte van 500 tot 530 miljoen euro.

Niet de verkopers maar de inkopers van ASMI kennen momenteel zorgen. Als er geen gebrek aan bepaalde onderdelen was, had ASMI nog meer systemen kunnen produceren. De problemen in de bevoorradingsketen zullen in het tweede kwartaal aanhouden. Desondanks verwacht ASMI voor die periode een omzet van 540 tot 570 miljoen. Dat is opnieuw een flinke stijging. In de tweede helft van het jaar zal de omzet nog hoger liggen dan in de eerste zes maanden. Maar dan moeten de omstandigheden bij de toeleveranciers wel verbeteren.

De operationele marge was vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder iets lager. De bedrijfskosten namen toe door een aanwas van personeel en investeringen in de groei van het bedrijf.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Infrastructuur beheer
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]