Gebrekkige it-kennis management remt digitalisering

05-07-2022
Een derde (32 procent) van de managers komt it-kennis tekort om digitalisering succesvol te maken. En 23 procent erkent dat zijn organisatie te weinig mensen in huis heeft met de juiste it-kennis.

Dit blijkt uit onderzoek van USoft (van het gelijknamige low-code-platform) onder 540 managers in Nederland. Kennisgebrek staat een flexibele it-omgeving in de weg en vormt daarmee een obstakel voor digitale transformatie.

Driekwart van de managers (78 procent) vindt zo’n moderne it-omgeving essentieel om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Het gebrek aan it-kennis en capaciteit leidt tot verschillende uitdagingen. Zo vindt 28 procent van de ondervraagden dat er te veel focus is op de korte termijn; verouderde systemen worden hierdoor niet gemoderniseerd. Het aanpassen van kernsystemen is volgens een vijfde (21 procent) van de managers problematisch. Dit alles maakt dat de innovatie waar de business om vraagt - onder druk van klanten, cliënten of partners - niet goed van de grond komt. Een kwart (23 procent) van hen ziet dat hun organisatie digitalisering niet hoog op de agenda heeft staan, waardoor de urgentie ontbreekt.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]