Corel verandert naam in Alludo

13-09-2022
Corel, in een grijs verleden bekend van WordPerfect en nog altijd actief met CorelDraw en WinZip, verandert zijn naam in Alludo. Het Canadese softwarebedrijf kondigt een totale rebranding aan. Wel blijven merken als CorelDraw, die al enkele tientallen jaren bestaan, als submerk voortbestaan.
Corel heeft, gesteund door investeerders, de afgelopen jaren een flinke metamorfose doorgemaakt. Visie en strategie zijn veranderd, terwijl het accent meer komt te liggen op zakelijke software. De missie is om de toekomst van het werk te veranderen. In dat kader past ook de recente overname van het Belgische Awingu, ontwikkelaar van oplossingen voor de unified workspace en zero-trust. Awingu valt onder Parallels, software voor virtualisatie en virtuele desktop-infrastructuur.

Alludo wil software ontwikkelen die het dagelijks werk eenvoudiger maakt. Op deze manier krijgen klanten en medewerkers meer vrijheid en kunnen ze meer tijd besteden aan zaken die er écht toe doen. Ook Alludo zelf geeft zijn medewerkers de vrijheid om overal te werken waar zij willen. Inmiddels heeft 95 procent van de medewerkers ervoor gekozen om op afstand te werken.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Virtualisatie
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]