'Harde ingreep nodig bij Centric DBS'

04-11-2022

Sanderink spreekt van chaos bij grote divisie

Centric moet hard snijden in de divisie Digital Business Solutions (DBS) die infrastructurele diensten levert. Ex-topman Gerard Sanderink vreest dat in ieder geval honderd à 150, en wellicht zelfs driehonderd à vierhonderd medewerkers moeten vertrekken.
Sanderink zei dit tijdens zijn ‘schorsingszaak’ voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. De inmiddels heengezonden Sanderink noemde dit bedrijfsonderdeel, waar achthonderd mensen werken, ‘behoorlijk verliesgevend’. ‘Het is daar een chaos’, meent Sanderink, ‘sinds een nieuwe organisatiestructuur is opgezet.’

De vorige directie heeft volgens hem ‘alles op zijn kop gezet’. Gekozen is voor een matrix-structuur waarbij niemand meer weet wie voor wat verantwoordelijk is. Volgens Sanderink lopen klanten weg. Hij zei dat het 'zo’n zootje' is geworden dat geen goede dienstverlening meer mogelijk is. Drie maanden geleden had Centric nog een nieuwe interim directeur, Paul Frank, bij deze divisie aangesteld.

Aernout Vink, voorzitter van de Ondernemingskamer, vroeg Sanderink hoe het grote aantal vacatures bij Centric valt te rijmen met de noodzaak van een forse personeelsreductie. Volgens Sanderink vallen er gaten omdat Centric niet de juiste mensen heeft. Verder zei Sanderink dat het bij Centric aan efficiency ontbreekt. Hij acht een flinke reorganisatie nodig om de Nederlandse activiteiten uit de verliezen te helpen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Cybercrime | DDoS-aanvallen | Phishing
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]