Lenovo tracht minder afhankelijk te zijn van pc-markt

03-11-2022
De slabakkende pc-markt speelt Lenovo parten. De inkomsten van het Chinese it-bedrijf zijn in het tweede fiscale kwartaal tot september gedaald met vier procent. Al groeide de andere activiteiten met dubbele cijfers. ‘Onze niet-pc activiteiten worden solide nieuwe groeimotoren.'

Echt fraai waren de resultaten niet bij Lenovo. Het bedrijf zag zijn omzet dalen met vier procent tot iets meer dan zeventien miljard dollar, al is volgens Lenovo de omzet exclusief wisselkoerseffecten nog steeds met bijna drie procent gestegen. Ook de nettowinst steeg met zes procent.

Het is vooral de belangrijkste afdeling van Lenovo, Intelligent Devices Group, waaronder pc's, tablets, telefoons en consumentenapparatuur vallen, die in de klappen deelt. Lenovo erkent dat de verkoop (11 procent lager) en marges (12 procent lager) in het voorbije kwartaal onder druk kwamen te staan, maar dat de smartphone-activiteiten (denk hierbij aan Motorola, het bedrijf dat Lenovo in 2014 overnam) voor het tiende achtereenvolgende kwartaal winstgevend bleven.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Tablets
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]