Microsoft verhoogt prijzen 365 en Dynamics 11 procent

09-01-2023
Microsoft verhoogt per 1 april 2023 de prijzen voor onder meer Microsoft 365 en Dynamics. Het gaat volgens de leverancier om een harmonisatie met de dollarkoers, waardoor klanten wereldwijd hetzelfde betalen voor hun producten.

De aangepaste tarieven (+ 11 procent voor Euro-landen) gelden voor zogenoemde seat-based licenties, meldt Microsoft-partner Lemontree. Dat baseert zich op Microsoft Reporter, een nieuwskanaal voor Microsoft-partners.

‘Ook deelt Microsoft mee dat de prijzen vanaf nu twee keer per jaar zullen worden geëvalueerd om valutafluctuaties ten opzichte van de dollar te bekijken. Dit kan volgens de techgigant ook inhouden dat prijzen voor clouddiensten verlaagd zouden kunnen worden’, meldt marketingdirecteur Peter Vos van Lemontree in een update.

Hij heeft de aankondigingen bestudeert en meldt dat lopende contracten onaangepast blijven, maar nieuwe licenties en licenties die verlengd moeten worden vanaf 1 april dus 11 procent  duurder zijn. In onderstaand kader staat een overzicht van de licentieprogramma’s waar de tariefsaanpassing voor geldt.

‘De prijzen van Microsoft Azure worden al maandelijks aangepast aan de dollarkoers en in dollars betaalt. Daarom zal de verhoging geen impact hebben op de prijzen van Azure’, aldus Vos.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Cloud Computing | License Management
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]