Equinix: temperatuur datacenter kan naar 27 graden

09-01-2023
Equinix verhoogt de temperatuur in zijn datacenters om zo het energieverbruik te verminderen. Door minder te koelen met koelapparatuur en buitenlucht te gebruiken, loopt de temperatuur in de datacenters op tot 27 graden. Volgens het bedrijf is dat een prima temperatuur voor servers om hun werk te doen.

Op dit moment is de lucht die Equinix de servers in blaast zo'n 23 graden celsius, dat gaat nu geleidelijk naar 27 graden. Een hyperscaler als Google houdt het op ruim 26,5 graden omdat koeling wel noodzakelijk blijft om servers draaiende te houden en tegelijkertijd een gezonde werkomgeving te bieden voor de technici. 

Raouf Abdel, verantwoordelijk voor de wereldwijde bedrijfsvoering van Equinix, zegt dat koelsystemen verantwoordelijk zijn voor ongeveer een kwart van het wereldwijde energieverbruik van de datacenteraanbieder. ‘Met dit nieuwe initiatief kunnen we de thermostaat in onze datacenters slim aanpassen op een manier waarop consumenten dat thuis doen.’ Volgens Abdel kan op sommige locaties het energieverbruik met tien procent omlaag als wijzigingen worden doorgevoerd.

Om dat te bereiken, werkt Equinix met meerdere partijen samen. Zo kijkt het met brancheorganisaties, koeling-experts en leveranciers van koelapparatuur hoe de datacenterindustrie serviceniveaus kan garanderen bij een hogere temperatuur in het datacenter. Equinix heeft tot doel om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Naast het verminderen van het gebruik van koelsystemen moet dat bereikt worden met de inkoop van groene stroom.


Lees verder >>

Relevante artikelen:
Datacenter
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]