Who's next: Google ontslaat 12.000 mensen

20-01-2023
Alphabet, het moederbedrijf van Google, ontslaat twaalfduizend medewerkers, zo'n zes procent van het personeelsbestand. Er werden de afgelopen twee jaar veel mensen aangenomen en nu beseft het bedrijf dat dit niet meer past in de huidige economische situatie, schrijft ceo Sundar Pichai. Het is het zoveelste techbedrijf dat werknemers op straat zet.

Pichai besluit tot de personeelsreductie na een kritische herbeoordeling van producten en activiteiten en de potentie daarvan. 'Om die volledig te benutten, moeten we moeilijke keuzes maken', schrijft hij in een blog. 'Daarom hebben we een rigoureus onderzoek uitgevoerd in alle productgebieden en functies om ervoor te zorgen dat onze mensen en functies zijn afgestemd op onze hoogste prioriteiten als bedrijf.' De verdere ontwikkeling van ai-capaciteit is een van prioriteiten.

Afgelopen najaar werd duidelijk dat de zaken bij Alphabet niet echt lekker liepen. Door de zwakke wereldeconomie en de sterke dollar neemt de omzet af. Er komt minder geld binnen met advertenties, de grote cashcow van het concern. In september kregen sommige medewerkers te horen dat ze intern opnieuw moesten solliciteren. Een recente uitdaging vormt de plotse opmars van ai-tools als ChatGPT en Dall-E2, die de ai-strategie van Alphabet kunnen dwarsbomen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Loopbaan
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]