Who's next: Sophos schrapt 10 procent van personeel

20-01-2023
De Engelse ict-beveiliger Sophos zet tien procent van de medewerkers op straat, ongeveer 450 mensen. De maatregel is nodig voor de balans tussen groei en winstgevendheid in de huidige verslechterende economie, vertelt een woordvoerder aan Techcrunch. Sophos is het zoveelste techbedrijf dat veel mensen ontslaat.

Sophos is een middelgrote aanbieder van ict-beveiligingsproducten en -diensten. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren vrij onstuimig, grotendeels door verschillende overnames. Nu ondervindt de organisatie tegenwind. Klanten zijn minder snel geneigd te investeren in technologie, iets waar veel bedrijven in de sector mee kampen.

De ontslagronde moet ervoor zorgen dat het bedrijf op lange termijn winstgevend blijft en tegelijkertijd meer focus krijgt op zijn strategische prioriteiten, meldt de woordvoerder aan de techsite. De prioriteit ligt bij de managed security-diensten op het gebied van detection & response, waarbij het bedrijf beheerdiensten levert voor het vroegtijdig ontdekken en verhelpen van cyberdreigingen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Loopbaan
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]