Limburgs bedrijf integreert OpenAI GPT in platform

02-02-2023
Bedrijven overal ter wereld hebben zich op ChatGPT gestort om die artificial intelligence (ai) in hun software te integreren. Maar het in Beek gevestigde Netpresenter, leverancier van software voor interne communicatie met medewerkers, heeft OpenAI GPT al ‘ingebouwd’ in de nieuwe (beta-)versie van zijn platform.

Frank Hoen, directeur/eigenaar van dit Limburgse bedrijf, ziet hierdoor met één klap veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. 27 jaar geleden zette hij Netpresenter op als communicatieplatform voor het intranet. Probleem was dat elke gebruiker dezelfde boodschappen kregen of het nu de directie, de receptie dan wel de werkers op de vloer betrof.

Met OpenAI GPT, een variant van ChatGPT, is deze interne communicatie precies op bepaalde doelgroepen of vestigingen af te stemmen. Niet alleen de inhoud maar ook bijvoorbeeld het woordgebruik en de hoeveelheid illustraties zijn aan te passen. Dit maatwerk zorgt ervoor dat bepaalde boodschappen weer tussen de oren van medewerkers komen.

Zeker nu sociale media als Instagram, Twitter en SnapChat alle aandacht opeisen, is dat geen overbodige luxe. Directies moeten er harder aan trekken om hun boodschap bij alle afdelingen te laten indalen. De nieuwe versie van het communicatieplatform helpt hen een eind op weg, stelt Hoen.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Social media | Sharepoint | Intranet
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]