Brengt AutoGPT ons stap dichter bij autonome ai?

17-05-2023
Het moet wel erg baanbrekend zijn, willen we onze wenkbrauwen nog optrekken bij ai-toepassingen. Toch zorgde de introductie van AutoGPT voor opschudding. Wat is AutoGPT, waarom is het zo populair en is dit de eerste stap richting een Artificiële Algemene Intelligentie (AGI)?

Autonomous Generative Pre-trained Transformer (AutoGPT) is een opensource-experiment dat voortbouwt op GPT-4, een multimodaal taalmodel gemaakt door OpenAI. AutoGPT heeft een zelfstandig beslissingsvermogen, waardoor er geen menselijke handeling meer nodig is om vervolgtaken uit te voeren: het verdeelt een gegeven opdracht in kleine subtaken die door GPT-4 worden uitgevoerd. AutoGPT is te zien als een ‘agent’ die probeert een gegeven opdracht zelfstandig uit te voeren door gebruik te maken van een kader dat hem in staat stelt om te redeneren en te handelen.

Zo zijn er al voorbeelden te vinden over AutoGPT die de waarde van aandelen beoordeelt of een pizza bestelt. Deze technologie maakt de weg vrij voor volledige automatisering, wat het specifiek interessant maakt voor de bedrijfssector.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Open source
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]