Kapitaalinjectie voor ThreatFabric

17-05-2023
Het Amsterdamse softwarebedrijf ThreatFabric krijgt 11,5 miljoen euro groeigeld om zijn oplossingen voor fraudebescherming nog een hoger plan te tillen. De investeringsronde wordt geleid door ABN Amro Ventures en Motive Ventures.

Plan is het aantal fraudedetectie-lagen uit te breiden met gedragsgebaseerde detectie. Daarbij wordt een profiel van de fraudeur gecreëerd om de bestaande detectiemodellen te versterken. Met het geld kan de softwaremaker ook de internationale uitbreiding versnellen.ABN Amro gebruikt ThreatFabric om klanten te beschermen tegen de groeiende fraude- en malware-epidemie. De strijd tegen online-fraude neemt in complexiteit toe door datalekken en de groeiende beschikbaarheid van kunstmatige intelligentie. In 2022 veroorzaakten criminelen in Nederland 62,5 miljoen euro aan schade door betalingsfraude, onder andere via helpdeskfraude en phishing. Dit is een toename van een kwart ten opzichte van twee jaar eerder, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken.

Banken en e-commerce-platforms zijn voortdurend op zoek naar nauwkeurige waarschuwingssystemen die klanten helpen beschermen voordat betalingen worden gedaan.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Malware
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]