Podcast over REvil-hack bij Hoppenbrouwers

01-09-2023
Er ligt al een boek, er is ook een reconstructie verschenen in Computable en nu komt het Udenhoutse bedrijf Hoppenbrouwers Techniek met een podcastreeks over de cyberaanval die het bedrijf in 2021 trof. Daarmee wil de technisch dienstverlener zijn ervaringen met online criminaliteit toegankelijk maken voor een nog breder publiek.

‘Hack’, zo heet de nieuwe podcastserie waarin het bedrijf uit de buurt van Breda vertelt over een ransomware-aanval van de Russische hackersgroep REvil. Gebaseerd op het eerder verschenen boek, biedt de podcast volgens de makers een diepgaande kijk op de cyberaanval.

In 2021 werd Hoppenbrouwers opgeschrikt door een geraffineerde ransomware-aanval. In plaats van het voorval in stilte af te handelen, koos Hoppenbrouwers ervoor om openlijk te communiceren over het kritieke incident. Er volgde veel media-aandacht en presentaties. Op verzoek wordt het boek over de aanval binnenkort in het Engels vertaald en gedeeld op de website van het bedrijf.

Algemeen directeur van Hoppenbrouwers Henny de Haas: ‘We willen mensen laten zien dat niemand immuun is voor dit soort aanvallen, maar dat er wel lessen te leren zijn uit onze reactie en de manier waarop we ermee zijn omgegaan.’

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]