Microsoft staakt bundelen Teams en Office, wat nu?

01-09-2023
Microsoft maakte donderdag 31 augustus bekend dat het stopt met het standaard bundelen van zijn videovergaderapp Teams en Microsoft 365 en Office 365 voor zakelijke gebruikers. Zo hoopt het bedrijf een mogelijke antitrustboete van de EU te voorkomen. Europa onderzoekt namelijk of de bundeling de concurrentie verstoort. Wat wordt er anders en waar moeten gebruikers en ict-beheerders rekening mee houden? Computable zet het voor je op een rij.

Wat heeft Microsoft concreet aangekondigd over Teams?
Vanaf 1 oktober 2023 komt er in de Europese Economische Ruimte (EU-lidstaten en Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) een einde aan de standaard bundeling van videovergaderapp Teams en Microsoft 365- en Office 365-suites. Microsoft gaat de vergaderapp ook los aanbieden (zonder de combinatie met Office 365 en Microsoft 365) en hoopt zo een mogelijke mededingingsboete van de EU te voorkomen.

Geldt de aankondiging over het stoppen van de bundeling Teams-Office 365 en Teams-Microsoft 365 alleen voor nieuwe contracten? Of wordt ook in lopende licentiecontracten Teams losgekoppeld van Office 365 en Microsoft 365?
Voor bestaande Teams-klanten die hun huidige Office 365- en Microsoft 365-abonnement behouden, zal op dit moment niets veranderen.

Bestaande klanten die geen Teams willen, krijgen de optie om te kiezen voor goedkopere versies van Office 365 en Microsoft 365 zonder Teams. Grote klanten krijgen bijvoorbeeld een aanbod om de suites zonder Teams af te nemen tegen een lagere prijs (2 euro minder per maand of 24 euro lager per jaar).

Nieuwe zakelijke klanten kunnen Microsoft Teams alleen apart van Office 365 en Microsoft 365 aanschaffen. Zij kunnen het standalone (afzonderlijk) kopen voor 5 euro per maand of 60 euro per jaar. Microsoft heeft een overzicht van de verschillende pakketten gemaakt.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Hosting | Apps | Office | Digital Workplace
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]