Hoe intelligent is ai eigenlijk?

31-08-2023
Nieuw ai-systeem kan opsporen van beroertes flink versnellen. Adviseren kan met ai goedkoper. Advocaat ziet in ai een hulpmiddel voor routineklusjes. BBB zet ChatGPT in bij opstellen van verkiezingsprogramma. Zomaar een greep uit de headlines waarin artificiële intelligentie een prominente rol speelt.

Zoals het gaat met opkomende technologieën heb je adepten, trendvolgers, trendmijders en critici. In welke adoptiefase je ook zit, het is goed om jezelf af te vragen wat ai is, wat het doet en wat je ermee kan. Als je deze vragen beantwoordt, is ai dan echt zo slim als wordt beweerd? 

De bovenstaande headlines laten zien dat ai in de schijnwerpers staat. Het is indrukwekkend hoeveel vooruitgang er wordt geboekt in de medische wetenschap en hoe repetitieve taken nu aan softwarerobots zijn  over te laten. Desondanks blijft ai zelfs in deze aansprekende voorbeelden abstract en weinig tastbaar. Om ai op de juiste waarde te schatten, is het belangrijk om terug te gaan naar de essentie: wat doet het eigenlijk?

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]