Tipalti krijgt DNB-licentie

19-09-2023
Het van oorsprong Israëlische fintech-bedrijf Tipalti, dat ook in Nederland actief is, heeft een licentie van De Nederlandsche Bank (DNB) ontvangen. De startup is daarmee erkend als elektronisch-geldinstelling, wat inhoudt dat Tipalti in heel Europa betalingen mag verwerken.
Het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen kondigt de introductie aan van zijn volledig gelokaliseerde product voor de Europese markt. Tipalti zegt dat financiële afdelingen door de administratie en betalingen te automatiseren een derde van hun tijd kunnen besparen.

Eerder haalde Tipalti ruim 265 miljoen euro op voor de introductie in Europa, nadat het fintech-bedrijf voet aan de grond in de VS kreeg. Het internationale finance-platform, dat gewaardeerd wordt op ruim 8,15 miljard euro, verwerkt jaarlijks meer dan 35,4 miljard euro aan transacties. Inmiddels bedient Tipalti meer dan honderd Europese klanten, waaronder YouGrow en EazeGames. Het groeiende Europese personeelsbestand telt meer dan honderd werknemers.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Financiële software
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]