Big Tech wil ook ons hoofd veroveren

14-09-2023
Nike heeft onze voeten veroverd, Zara onze benen en armen, en L’Oréal onze nagels en wangen. Grote bedrijven die nog meer willen groeien, beginnen nu de veroveringstocht van onze hersenen. Wint Apple de race met zijn Headset Vision Pro? Of is het laatste deel van ons lichaam dat nog echt van ons is niet te koop?

Wie aan technologische revoluties denkt, die denkt aan ChatGPT en andere generatieve-ai-toepassingen. Maar als het over hardware gaat, dan zijn vooral de headsets het domein waar de technologische innovatie zich afspeelt. Dat gaat van draadloze connectiviteit en ruisonderdrukking tot headsets die verbonden zijn met samenwerkingsplatformen en voice-assistenten.

Dyson - bekend van de stofzuigers, maar uitgegroeid tot een veelzijdig techbedrijf - gaat een stap verder. Het lanceert een hoofdtelefoon die ruisonderdrukking verzoent met luchtreiniging. In de oorschelpen zitten elektrostatische filters verborgen. De schone lucht wordt naar het vizier geleid en in je gezicht geblazen. De bijhorende app monitort in realtime het geluid en de luchtkwaliteit om je heen.

Maar het techwereldje kijkt vooral naar Apple, dat volgende jaar de Headset Vision Pro op de markt brengt. De headset combineert virtual en augmented reality: de technologie legt virtuele beelden over de livebeelden van de échte wereld. Apple-baas Tim Cook noemt de headset ‘het meest geavanceerde persoonlijke elektronische toestel dat ooit gemaakt werd’. Daarvoor moet je wel stevig in je geldbuidel tasten. Aan de headset hangt een prijskaartje van 3.499 dollar.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Apps | Start-up
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]