Forse koersval bij Oracle

13-09-2023
Oracle tempert de omzetverwachtingen voor het lopende kwartaal. Bovendien stegen de inkomsten uit de cloud in het afgelopen kwartaal minder dan in het kwartaal daarvoor en ook minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet uit cloud, infrastructuur en applicaties nam met een krappe derde toe.

Voor beleggers die dit jaar tot nog toe zeer te spreken waren over de cloudstrategie van Oracle is dat een domper. Gisteren daalde het aandeel Oracle ruim dertien procent. Sinds maart 2020, toen de pandemie om zich heen sloeg, was een dergelijke koersval bij Oracle niet voorgekomen. Ook de Big Tech-bedrijven Microsoft, Amazon en Alphabet, de drie grootste cloud-aanbieders, waren in mineur.

De totale omzetcijfers van Oracle die ook niet-cloud-activiteiten omvatten, waren in lijn met de verwachtingen. De inkomsten stegen met negen procent tot 12,45 miljard dollar. Tot gisterenochtend had het aandeel Oracle zich prima ontwikkeld. De koers was sinds begin januari 55 procent gestegen, mede vanwege de cloudsuccessen van Oracle. Maar zoals ook bij andere techbedrijven reageert de beurs de laatste tijd soms heftig op betrekkelijk geringe tegenvallers.

'De omzet van Oracle Cloud Infrastructure groeide in het eerste kwartaal met twee derde, veel sneller dan onze concurrenten op het gebied van hyperscale-cloud-infrastructuur', aldus Oracle-ceo Safra Catz. De inkomsten uit Oracle Cloud Services plus License Support zijn nu goed voor 77 procent van de totale omzet van Oracle.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]