Meer ruimte voor flexibel werken bij datacenters

13-09-2023
Een toenemend aantal Nederlandse datacenters bieden mogelijkheden tot flexibele arbeid. In 2019 kon dit in twintig procent van de datacenters, dit jaar is dit percentage gestegen tot iets meer dan veertig procent van de locaties.
Dit blijkt uit onderzoek dat de Dutch Datacenter Association (DDA) en Digital Realty hebben gedaan naar de werkgelegenheid in hun sector. Ook in 2019 en 2021 werd hier onderzoek naar verricht.

Het aantal openstaande vacatures is in vergelijking met voorgaande jaren gestegen. Probleem is het te geringe aantal nieuw opgeleide technische mbo’ers. De sector kent 650 openstaande vacatures tegenover zeshonderd vacatures in 2021. Per acht voltijdbanen is er één vacature. Voor facility engineers en it-technici is dit zelfs één op zes.

De sector verwacht dat de werkgelegenheid op co-locaties de komende vijf jaar met gemiddeld zeven procent per jaar toeneemt. Dat moet leiden tot een totaal van bijna 2.800 extra vervulde banen in 2028. De totale werkgelegenheid in de branche groeit gemiddeld met drie procent per jaar tot meer dan 6.500 in 2028. Het aantal inhuurkrachten neemt sneller toe vanwege de krapte op de arbeidsmarkt.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Datacenter
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]