Nieuwe iPhone 15 kent weinig verrassingen

13-09-2023
De komst van de nieuwe iPhone 15-modellen heeft weinig opwinding teweeg gebracht. Niet de researchafdeling van Apple maar de bureaucraten van de Europese Commissie zorgen dit jaar voor de grootste innovatie. De belangrijkste vernieuwing in de iPhone 15, Plus, Pro en Pro Max die gisteren in Cupertino werden gepresenteerd, is de usb-c-connector. Om aan nieuwe EU-regels te voldoen, moest Apple noodgedwongen afscheid nemen van de eigen Lightning-connector.
Uiterlijk en vormgeving zijn niet erg veranderd. Apple zelf denkt daar anders over. Het persbericht spreekt van een enorme sprong voorwaarts voor de iPhone, met nieuwe afgeronde kanten en een prachtige achterkant van doorkleurd glas. Ook het basismodel iPhone 15 en de luxere 15 Plus hebben aan hun voorkant nu Dynamic Island, een interface die al op de iPhone 14 Pro zat. Met Dynamic Island kun je op een innovatieve manier omgaan met meldingen en live-activiteiten. Het formaat van deze feature past zich soepel aan de inhoud aan. Zo kun je in Kaarten duidelijk zien waar je straks moet afslaan en kun je makkelijk je muziek bedienen.

De camera's zijn over de hele linie verbeterd. De laagstgeprijsde iPhone 15 heeft een 48-megapixel-hoofdcamera met 2x telelens. De Pro-modellen zaten overigens vorig jaar al op 48-mp. Verder is de portretfotografie op een hoger niveau gebracht. De 15 Pro Max heeft een 5x telelens, de 15 Pro moet het doen met 3x telelens.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
iOS | Software Development
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]