Cognos sluit mantelovereenkomst met Ministerie van Defensie

07-02-2007

Cognos 8 BI-platform wordt organisatiebrede standaard voor het genereren van managementinformatie

Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, heeft afgelopen 29 januari een mantelovereenkomst afgesloten met het Nederlandse Ministerie van Defensie. De overeenkomst betreft de afname van de volledige functionaliteit van het Cognos 8-platform (rapportage, analyse, planning en scorecarding), het opleiden van medewerkers en onderhoud in de komende jaren. Met de overeenkomst wordt Cognos 8 dé organisatiebrede standaard voor het genereren van managementinformatie binnen het Ministerie van Defensie. Cognos werd gekozen in een Europees aanbestedingstraject waaraan acht leveranciers deelnamen.

Het eerste afroepcontract binnen de mantelovereenkomst is eveneens getekend. Het gaat hierbij om de inzet van delen van Cognos 8 BI. De software wordt in de komende weken uitgeleverd en intern gereedgemaakt voor gebruik. In mei vindt naar verwachting de eerste uitrol plaats bij de Divisie Materieel van de Koninklijke Landmacht. Daarna volgt een verbreding naar de andere krijgsmachtdelen. Parallel hieraan moet, naast een aantal kleinere projecten, de uitrol plaatsvinden van de periodieke rapportages aan de Minister van Defensie. Uiteindelijk zal Cognos 8 als standaard worden gebruikt bij alle onderdelen van het Ministerie van Defensie: de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee. Belangrijk streven hierbij is alle convenantrapportages bij het Ministerie van Defensie tegen 2010 geautomatiseerd te laten plaatsvinden, zoals is toegezegd.

“We hebben een bestek uitgeschreven met veel eisen en wensen en Cognos bood de beste ‘proof of concept”, aldus Overste Bert Braanker, projectleider bij het Ministerie van Defensie. “Vooral wat betreft de eenvoud waarmee de gebruiker zijn visie op de gepresenteerde informatie kan toevoegen, onderscheidde Cognos zich in vergelijking met de naaste concurrentie. Met de inzet van Cognos 8 als platform gaan we veel meer tijd overhouden voor denkwerk. Nu is het nog zo dat alle circa 2.000 commandanten binnen Defensie via Excel en papier rapporteren. Het afstemmen van die gegevens kost erg veel tijd. Dat gaat straks met Cognos 8 BI allemaal via standaard rapportage. Ook belangrijk is dat we de beschikking krijgen over scorecarding. Onze resultaten rusten op drie pijlers: personeel, materieel en geoefendheid. Met Cognos 8 kunnen we de prestaties voor elke pijler tot in detail inzichtelijk maken.”

“Cognos doet het al jaren goed bij de defensieonderdelen in binnen- en buitenland. Naast het Ministerie van Defensie maken de strijdkrachten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland al enkele jaren gebruik van Cognos-software in de verschillende disciplines. Nu zet ook het Ministerie van Defensie de stap naar de organisatiebrede inzet van het Cognos-platform. We zijn er heel trots op dat het ministerie op deze schaal voor ons heeft gekozen en zien dit als een bekrachtiging van de kwaliteit van onze producten en de geleverde prestaties bij het Ministerie van Defensie door de jaren heen”, aldus Karel Kinders, Managing Director Cognos B.V.

Bron: Stassen Communicatie

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]