Quintiq en Ab Ovo realiseren oplossing voor capaciteits- en schepenplanning bij UECC

14-12-2009

Oplossing gemodelleerd en geïmplementeerd door Ab Ovo met Quintiq-software

De vooraanstaande short-sea operator United European Car Carriers (UECC) is live gegaan met een innovatieve planning- en optimalisatieoplossing voor zijn Europese activiteiten. De Quintiq-software is binnen een jaar succesvol door Ab Ovo geïmplementeerd.

UECC vervoert elk jaar meer dan een miljoen auto’s en zwaar materieel. Als gevolg van de economische ontwikkelingen heeft UECC te maken met een flexibelere capaciteitsvraag, resulterend in een dynamischer en complexer scheepsbeladings- en scheepstrajectplanning. Met de Quintiq-software is UECC volledig uitgerust voor de nieuwe marktsituatie. Quintiq ondersteunt UECC met een optimale en transparante capaciteitsplanning, rekening houdend met kosten, volumes, betrouwbaarheid van de planning en de planning van haventerminals.

Arne Hamre, IT Director bij UECC, zegt: “De Quintiq-software gecombineerd met de businessexpertise van Ab Ovo, stelt ons nu in staat de communicatie en planning te synchroniseren en af te stemmen tussen Fleet Management, klantenservice en de verkoop. Dit ondersteunt onze medewerkers continu bij het maken van de meest optimale beslissingen, gebaseerd op accurate informatie en suggesties van het systeem.”

Quintiq-software adviseert de planners over de meest optimale planning van de vlootcapaciteit. Met de nieuwe oplossing kunnen planners meerdere capaciteitsscenario’s draaien. Hierdoor hebben ze een beter zicht op de impact van gebeurtenissen en beslissingen op specifieke vrachtsamenstellingen en scheepstoewijzingen. Door de gedetailleerde informatie over de capaciteitsbehoeften kan de exacte scheepsgrootte voor elke traject bepaald worden en krijgen planners de exacte beladingsgraden van alle schepen en voor elke klant te zien. Zo worden kosten geoptimaliseerd, rekening houdend met de behoefte van de klant en doorlooptijden van vaarroutes.

Het systeem houdt automatisch rekening met planningbeperkingen, zoals de maximale capaciteit per schip, regelgeving, de shifts van een terminal en contractuele Service Level Agreements (SLA’s). Ook advies over de optimale mix van eigen en/of gecharterde schepen is onderdeel van de oplossing. Quintiq biedt voortdurend prestatieanalyses over het huidige en toekomstige plan, bezettingsgraad en kosten. Dit maakt het mogelijk om de impact van een verandering van volgorde van havenstops (port rotation) te zien op de kosten en kwaliteit, evenals het effect wanneer een klein schip wordt ingezet in plaats van een groot schip. Het systeem berekent en informeert de planner onmiddellijk over de gevolgen op het verdere verloop van het traject.

Implementatiespecialist Ab Ovo en planningsoftwareleverancier Quintiq hebben een indrukwekkend track record opgebouwd in het ontwikkelen en implementeren van planningoplossingen in verschillende marktsegmenten. Met de succesvolle implementatie bij UECC bewijzen beide bedrijven opnieuw dat ze elk op hun eigen gebied toonaangevend zijn. Ronald van Doorn, Business Unit Director van Ab Ovo: “We zijn erg trots dat we UECC konden helpen bij het oplossen van hun toekomstige uitdagingen.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]