T‑Systems sluit megacontract met energieleverancier Eskom en transportbedrijf Transnet in Zuid-Afrika

21-12-2009

Na BP en Philips derde grote klant op rij

T-Systems heeft een omvangrijk contract gesloten met de Zuid-Afrikaanse energieleverancier Eskom en transportbedrijf Transnet. Met de overeenkomst is een bedrag van honderden miljoenen euro’s gemoeid. De zakelijke divisie van Deutsche Telekom treedt hiermee toe tot de top 3-dienstverleners voor de Zuid-Afrikaanse zakelijke-outsourcingmarkt en wordt in dit land de grootste leverancier van SAP-diensten.

T-Systems voorziet Eskom en Transnet vanaf 1 januari 2010 van alle benodigde ICT-diensten. Deze twee instellingen zijn gedeeltelijk eigendom van de Zuid-Afrikaanse staat. Ze hebben de aandelen van hun huidige leverancier van ICT-diensten, ‘Arivia.kom’, verkocht aan T-Systems. De bedrijven tekenden een contract voor vijf jaar met de dochter van Deutsche Telekom.

“Dit is na BP en Philips de derde grote klant op rij, die we binnenhalen. Het nieuwe megacontract vormt het bewijs dat we de juiste groeistrategie nastreven, in lijn met onze internationale aanpak”, zegt Reinhard Clemens, CEO van T-Systems en lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom. “Met grote contracten zoals deze leggen we de basis voor onze toekomstige business. Daarnaast geeft dit ons de benodigde kracht in de voor ons belangrijke markten om wereldwijde bedrijven aantrekkelijke lokale dienstenaanbiedingen te doen.”

Met de overname van de Arivia-aandelen krijgt T-Systems toegang tot belangrijke bedrijven in de Zuid-Afrikaanse markt, zoals Airports Company SA, de State Information Technology Agency (SITA) en het ministerie van Water and Environmental Affairs. Tot de huidige klanten van T-Systems behoren onder andere de financiële dienstverlener OMG, de verzekeraar Sanlam, de producent van bouwgereedschap Komatsu en de voertuigfabrikant Daimler.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]