UNICEF stapt over op glasvezel van Eurofiber

05-01-2010

Glasvezelnetwerk creëert ruimte voor innovatie

De Nederlandse vestiging van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, in Voorburg heeft gekozen voor een glasvezelverbinding van Eurofiber. Binnenkort beschikt UNICEF over een supersnelle en betrouwbare verbinding wat nieuwe mogelijkheden biedt.

Eurofiber besloot UNICEF Nederland te steunen door de aanleg van de glasvezelverbinding te realiseren. De kosten voor de aansluiting vanaf de backbone van het glasvezelnetwerk, inclusief graafwerkzaamheden, bekabeling, apparatuur en configuratie, neemt Eurofiber op zich.

Peter Poortman, ICT Manager van UNICEF Nederland, ziet met de komst van de nieuwe aansluiting een breder draagvlak ontstaan voor nieuwe projecten binnen de organisatie. “De flexibiliteit en betrouwbaarheid van de verbinding over het glasvezelnetwerk van Eurofiber, stelt ons in staat om op efficiënte wijze de focus te leggen op ons primaire doel van de organisatie; namelijk het helpen van kinderen, waar ook ter wereld, bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie”.

Het DSL-(koper)netwerk waar UNICEF jarenlang mee werkte, liep tegen zijn grenzen aan. Door het toenemende gebruik van internet binnen de organisatie kwamen de continuïteit, stabiliteit en snelheid van de verbinding steeds meer onder druk te staan. Toekomstige plannen van de kinderrechtenorganisatie voor bijvoorbeeld de bouw van een professionele webshop gekoppeld aan de CRM-applicatie van de organisatie liggen nu binnen handbereik door de snelle en stabiele verbinding met hoge garanties. Binnen het open glasvezelnetwerk van Eurofiber, kiest UNICEF voor dienstenleverancier - tevens partner van Eurofiber - Internet Service Provider Claranet.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]