CIBER virtualiseert servers bij Essent Trading

19-01-2010

Marktleider in energiehandel bespaart kosten met gevirtualiseerde servers en is beter voorbereid op 'disasters'

CIBER virtualiseert servers bij Essent Trading. Door het toepassen van virtualisatie verlaagt de ICT-dienstverlener bij de energiehandelaar het aantal fysieke servers met 35 procent. De nieuwe gevirtualiseerde omgeving zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing en een snellere schakeling bij ‘disasters’.

Essent Trading is Europees marktleider in de handel in energie. CIBER verzorgt al jaren het beheer van de besturingsystemen en applicatielagen voor Essent Trading. Momenteel is het IT-landschap van Essent Trading nog verbonden met Essent, maar het doel is om beide omgevingen los van elkaar te laten functioneren. Onder meer door een fusie met RWE ontstond bij het bedrijf een behoefte aan nog meer flexibiliteit in het IT-landschap. CIBER adviseerde daarom een groot aantal fysieke servers te virtualiseren.

Door de nieuwe virtualisatielaag kunnen applicaties en het onderliggende besturingsysteem volledig onafhankelijk en gescheiden van de fysieke hardware functioneren, terwijl de rekencapaciteit behouden blijft.

Naast de aanzienlijke kostenbesparing door de reductie in het aantal fysieke servers, is een belangrijk voordeel dat er sneller geschakeld kan worden met een gevirtualiseerde omgeving in geval van ‘disasters’. Verder is de ‘movability’ toegenomen; er is meer flexibiliteit om naar een ander datacenter te gaan, zelfs als Essent Trading zou worden verdeeld over Essent en RWE.

Hardy Seinhorst, Manager IT Supply en Jane Kilmartin, CIO van Essent Trading zijn erg te spreken over de implementatie: “Door de jarenlange ervaring met het beheer kent CIBER ons IT-landschap als geen ander en konden de consultants ons uitstekend adviseren bij de overgang naar virtuele servers. Over de afronding van het project zijn we zeer tevreden. Door de virtuele servers besparen we naast aanschafkosten van servers, ook veel energiekosten. Maar belangrijker nog is dat we nu in staat zijn veel sneller te schakelen bij disaster recovery en dat de flexibiliteit tussen de datacenters enorm is toegenomen. We kunnen onze aandacht nu nog beter richten op het slagvaardig reageren op de marktevolutie en dat is erg belangrijk in de energiehandel.”

Rinse Veltman, Account Manager Essent bij CIBER Nederland: “Essent Trading bevindt zich in een ‘dag- en nacht business’ en is daardoor voor ons een klant met een continue uitdaging, in de positieve zin van het woord. De servers moeten voortdurend draaiende gehouden worden. Dat is met deze stap naar virtualisatie een stuk eenvoudiger geworden en bovendien brengt het een forse kostenbesparing met zich mee voor Essent Trading.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]