Hoger onderwijs kiest ZoEP tot meest innovatieve onderwijsproject

15-04-2010

Onder leiding van SURFfoundation, de ICT-innovator van het hoger onderwijs, is tijdens een nationale netwerkdag van het hoger onderwijs het meest innovatieve ICT-project gekozen. In Utrecht heeft projectleider Sylvia Moes uit handen van Tom Dousma, programmamanager van SURFfoundation, de hoofdprijs ontvangen voor het project ZoEP (Zoekprofiel Electronische Programmagids). Dankzij dit project ontvangen docenten videomateriaal dat zij graag in hun onderwijs willen inzetten op basis van hun interesseprofiel. Sylvia Moes, werkzaam bij Vrije Universiteit, ontvangt een cheque van 5.000 euro voor een studiereis naar keuze.

De tweede prijs, een studiereis naar de Educause-conferentie 2010 in Anaheim, Californië, is toegekend aan het project ZAP. Het project Active Audience is beloond met de derde prijs: twee toegangsbewijzen voor Dé Onderwijsdagen 2010.

Online nomineren
Meer dan duizend betrokkenen uit het hoger onderwijs, hebben op uitnodiging van SURFfoundation, online onderwijsvernieuwingsprojecten genomineerd. Het winnende project is gekozen uit de zeven hoogst scorende projecten, door de honderdvijftig aanwezigen van de SIG netwerkdag. Deze jaarlijkse bijeenkomst voor het hoger onderwijsveld stond dit jaar in het teken van onderwijsvernieuwing. Een van de online kiezers beschrijft het winnende project ZoEP als “een heel handige portal om direct relevant en actueel videomateriaal te selecteren voor onderwijs of onderzoek”.

Stimuleringsprogramma
Het Onderwijsvernieuwingsprogramma van SURFfoundation heeft van 1999 tot 2006 ICT-innovaties in het hoger onderwijs gestimuleerd. Tijdens dit meerjarige programma dienden hogescholen en universiteiten projectplannen in, waarvan de meest veelbelovende projecten subsidie hebben ontvangen. Instellingen voor het hoger onderwijs hebben via dit stimuleringsprogramma maar liefst 69 uitdagende innovatieprojecten uitgevoerd. Ter afsluiting van dit programma organiseerde SURFfoundation deze verkiezing, die het hoger onderwijsveld in staat stelde te bepalen wat uiteindelijk het meest waardevolle ICT-innovatieproject is.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]