Rittal ondersteunt de “Code of Conduct on Data Centres Energy Efficiency” van de EU

15-12-2010

Energie besparen in het computercentrum

Als toonaangevend producent voor planning, bouw, inrichting en onderhoud van computercentra en IT-infrastructuren is Rittal sinds begin 2010 een van de ondersteunende ondernemingen van de EU-code Conduct on Data Centres Energy Efficiency (EU CoC). Daarvan profiteren vooral ook de klanten van de onderneming uit Herborn.

8,67 terawattuur: al in 2006 verbruikten computercentra evenveel energie als 2,5 miljoen Duitse huishoudens in een jaar (bron: Borderstep Institut 2007). De afgelopen vijf jaar verdubbelde het energieverbruik, een ontwikkeling die zich ook de komende jaren kan voortzetten. Om het energieverbruik van computercentra te verlagen, nam de Europese commissie in 2008 de EU CoC aan. Deze codex heeft als doel meer begrip voor de hoeveelheid verbruikte energie bij te brengen en gelijktijdig “Best Practices” en doelstellingen voor energiezuinigheid te bieden. Zowel exploitanten van computercentra als producten van IT-hardware en -infrastructuur kunnen zich vrijwillig aansluiten bij de codex en daardoor hun energiebalans aanzienlijk verbeteren. En niet in de laatste plaats lopende kosten verlagen.

Al sinds begin 2010 behoort Rittal tot de gecertificeerde ondersteuners van de in Duitsland nog relatief onbekende EU CoC. De taken van Rittal als producent hebben vooral te maken met het adviseren en ondersteunen bij het optimaliseren van de IT-infrastructuur van klanten die een computercentrum in gebruik hebben. Ralf Dahmer, hoofd van de afdeling Internationaal Projectmanagement bij Rittal, benadrukt: “Een professionele en toekomstgerichte klimatiseringsstrategie kan de energiekosten in het computercentrum van de secundaire energie aanzienlijk verlagen. Essentieel daarbij is dat wordt gekeken naar de complete IT-infrastructuur (klimatisering, energieverdeling en -beveiliging). Alleen met een omvattende opzet en optimalisatie van interfaces zijn duurzame successen op het gebied van energie-efficiëntie en CO2-uitstoot mogelijk. Standaardisatie en automatisering in het computercentrum vergemakkelijkt de omzetting van energieprocessen aanzienlijk. Doorslaggevend is het gebruik van omvattende systemen voor het meten van het verbruik en voor de besturing – want: alleen wie meet, kan effectief controleren.“

 Bookmark and Share  

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]