Qualys integreert met de Trend Micro Threat Protection Suite

15-02-2011

Geautomatiseerde correlatie van QualysGuard met Trend Micro’s Threat Encyclopedia geeft klanten informatie over malware en virtual patching

Qualys®, annonceert vandaag op RSA Conference USA 2011 nieuwe integratie met Trend Micro om klanten te helpen dreigingen efficiënter te verhelpen en hun security-strategie proactief te plannen. QualysGuard® Vulnerability Management (VM) integreert nu met Trend Micro™ Threat Intelligence en Trend Micro™ Deep Security. Dit voorziet klanten van live toegang tot de nieuwste informatie over gerelateerde malware en beschikbare virtual patches zodat ze gemakkelijker en accuraat prioriteit kunnen toekennen aan herstelactiviteiten en acties kunnen ondernemen om data veilig te houden.

“De combinatie van de kennis van Qualys over kwetsbaarheden met Trend Micro’s dreigingsinformatie en virtual patching verschaft klanten uitgebreide mogelijkheden om hun IT gemakkelijk en effectief te beschermen tegen de meest klemmende dreigingen,” zegt Charles Kolodgy, research VP Security Products bij IDC. “Door klanten een beeld te geven van real-time gecorreleerde informatie zijn ze bewapend met de intelligence die ze nodig hebben om beslissingen over risk management accuraat te nemen.”

De nieuwe integratie omvat:

  • Integratie QualysGuard met Trend Micro Threat Intelligence, een integraal onderdeel van de Trend Micro™ Smart Protection Network™ infrastructuur, geeft de nieuwste informatie weer over malware in relatie tot kwetsbaarheden. Gebruikers van QualysGuard VM kunnen op basis van gekende malware prioriteit aanbrengen in te verhelpen vulnerabilities en ze filteren, hetgeen administrators gebruiksklare informatie geeft voor het verhelpen van kwetsbaarheden die kunnen leiden tot infecties.
  • Trend Micro Deep Security (voor servers) en Trend Micro™ OfficeScan™ Intrusion Defense Firewall (voor desktops) bieden functionaliteiten om kwetsbaarheden van hosts af te schermen van aanvallen. Gebruikers van QualysGuard krijgen nu informatie over welke vulnerabilities kunnen worden verholpen met deze virtual patching oplossingen, inclusief een CVE referentie, beschrijving van de virtual patch, en een link om de patch uit te voeren voor onmiddellijke protectie. 

“Nu bedrijven nieuwe technologieën gebruiken om meer productiviteit en meer business transacties te realiseren, worden ze geconfronteerd met een divers en zich snel ontwikkelend dreigingslandschap,” zegt John Maddison, executive general manager van de Trend Micro Data Center Business Unit. “De integraties met QualysGuard voorzien klanten van een meer complete oplossing, van assessment tot herstel. Security en compliance worden vereenvoudigd waardoor bedrijven kunnen focussen op het invoeren van technologieën die het mogelijk maken hun business te beschermen tegen cyber threats.”

"Wij hebben een sterk partnership met Trend Micro opgebouwd om real time intelligence naar onze gebruikersgemeenschap te brengen teneinde de leden te helpen zich beter te beschermen tegen malware. Ze kunnen prioriteit aanbrengen in het herstellen van kwetsbaarheden waardoor hun security-programma’s effectiever en efficiënter worden,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]