Gevarenprognose voor 2012 volgens iJET

13-12-2011

iJET International Inc., een toonaangevende leverancier van wereldwijde diensten op het gebied van Business Intelligence en Business Resiliency, heeft vandaag haar gevarenprognose voor 2012 bekendgemaakt, met de nadruk op macro-kwesties die waarschijnlijk van invloed zullen zijn op wereldwijde bedrijfsoperaties, personeel en faciliteiten overal ter wereld. Volgens iJET zal het nieuwe jaar organisaties en degenen belast met het waarborgen van de veiligheid van de werknemers voor ongekende uitdagingen en risico's stellen.

Lees hier alle voorspellingen voor 2012

“Het is onnodig om te zeggen dat 2011 een moeilijk jaar was voor veel bedrijven in binnen- en buitenland,” aldus Bruce McIndoe, President van iJET. “De Arabische Lente, de aanhoudende wereldwijde economische crisis, terreuraanslagen op meerdere continenten, en een reeks van natuurrampen zijn voorbeelden van gebeurtenissen die de wereldwijde activiteiten van veel organisaties diep hebben beïnvloed. In 2012 zullen deze bedreigingen doorgaan en in de loop van de tijd toenemen in frequentie en ernst.”

Onder de bedreigingen in 2011 die een jaar geleden door iJET en haar regionale analisten correct werden voorspeld: meer geweld in Guatemala te wijten aan een stijging van de handel in verdovende middelen; meer geweld in Jemen vanwege de weigering van president Saleh om af te treden; aanhoudende spanningen in Libanon; geweld na de verkiezingen in Ivoorkust; en conflicten tussen de V.S. en Pakistan in het licht van de duidelijke collusie van Pakistan met Afghaanse terroristen. Deze bedreigingen hadden een directe impact op duizenden activiteiten, activa en prestaties van het bedrijfsleven.

Vooruitkijkend naar 2012, dringt iJET er bij bedrijven, organisaties en reizigers op aan om speciale aandacht te besteden aan de volgende onderwerpen:

 • De wereldwijde economische instabiliteit zal de primaire motor blijven voor publieke opstanden, zoals bewezen door recente gebeurtenissen als de Arabische Lente, de “Occupy Wall Street” beweging en burgerlijke onrust in landen als Chili en Griekenland.
 • De gebeurtenissen in verband met de Arabische Lente zullen niet afnemen in 2012. Daarnaast behoren de Syrische protesten, de roep om een Palestijnse staat en de beslissing van de V.S. om hun troepen tot het einde van het jaar 2011 te verwijderen uit Irak tot de gebeurtenissen die naar verwachting voor aanhoudende instabiliteit zullen zorgen in de hele regio.
 • Etnische en raciale geschillen zullen wereldwijd toenemen. De anti-moslim en anti-immigranten stemming bijvoorbeeld zal waarschijnlijk intensiveren in vele delen van Europa.
 • Verkiezingen en de nieuwe politieke leiders in onder andere Iran, Egypte, China en Mexico zullen leiden tot meer spanningen en sociale onvrede in die landen.
 • Thailand, Cambodja en Vietnam zullen getuige zijn van toenemende politieke onvrede en zakelijke verstoringen als gevolg van de overstromingen in 2011.
 • Ontvoeringen op hoog niveau en terroristische activiteiten zullen waarschijnlijk escaleren in de Sahel-regio (d.w.z. Nigeria en Soedan) en de Islamitische Maghreb (d.w.z. Tunesië en Libië).
 • Mondiale gezondheidsproblemen zullen opnieuw gevolgen hebben voor bedrijven en organisaties. Vogelgriep, de mogelijke heropleving van endemische ziekten als polio, en voortdurende voedseltekorten in ontwikkelingslanden kunnen leiden tot humanitaire en ziektecrises.

“Zoals te zien was tijdens de rampzalige nasleep van de Japanse aardbeving en tsunami, is er geen vervanging voor het opstellen van noodplannen,” verklaarde Steve Hoffman, CEO van iJET. “Een natuurramp of een politieke opstand kan een land en het bedrijfsleven daarvan in één klap veranderen. Om deze reden moeten organisaties continu de omgeving monitoren op indicatoren en signalen van verandering, om deze verandering beter te beheren.”

Om de veiligheid van de werknemers, de bescherming van kritieke activa en de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten te garanderen voor 2012 en daarna, raadt iJET organisaties aan om de volgende maatregelen te nemen:

 • Instellen van proactieve maatregelen. Uitvoeren van veiligheids- en dreigingsanalyses voor de gebieden waarvoor gereisd moet worden en waarvoor activiteiten en uitbreidingen zijn vastgesteld.
 • Toezicht houden op lopende trends. Garanderen dat in de locaties waar u actief bent, uw organisatie voorzien wordt van de informatie en technologie die nodig zijn om de veranderende omstandigheden te volgen.
 • Identificeren van bedreigingen voor de belangrijkste activa. Vaststellen van de belangrijkste operationele vestigingen, leveranciers en gebieden van actuele en geplande zakelijke verbintenissen, en voortdurend monitoren van de bedreigingen in die regio's.
 • Vaststellen of bijwerken van plannen op het gebied van Operational Risk Management (ORM) en Travel Risk Management (TRM).
 • Centraliseren van de toegang tot gegevens, noodcommunicatie, noodplannen en belangrijke documenten, zodat u hebt wat u nodig hebt wanneer u het nodig hebt.
 • Opbouwen van een robuuste aanpak voor evacuatie en andere responstypen.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

 • Kosteloos toegang tot alle informatie
 • Onbeperkt downloaden van whitepapers
 • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]