Top Trends van 2011 van ZyLAB eDiscovery en Information Management Experts

20-12-2011

ZyLAB, vooraanstaand leverancier van eDiscovery en informatiemanagement technologie publiceert vandaag het jaarlijkse "Technologie Trends Overzicht" met bijdragen van Mary Mack, ZyLAB’s  Enterprise Technology Counsel, professor Johannes Scholtes, CSO van ZyLAB en enkele andere experts op het gebied van ediscovery en informatiemanagement.

Bescherming van Personally Identifiable Information (PII) groeiende zorg
Zorgen om de bescherming van persoonsgegevens namen toe in 2011 en zullen naar verwachting verder groeien in 2012. Het aantal grensoverschrijdende rechtszaken neemt toe, waardoor ook de noodzaak voor controle op het vrijgegeven van informatie groeit. Johannes Scholtes; "Er is een sterke behoefte aan “redaction” -het anonimiseren van bepaalde gegevens- om te kunnen voldoen aan de strenge Europese privacyvoorschriften en de te voldoen en de Freedom of Information Act (FOIA) in de V.S. Met het juiste hulpmiddel kan dit proces prima geautomatiseerd worden. En met de Met als gepaste protocollen worden gevolgd, kunnen bedrijven regelmatige opschoonacties uitvoeren op de in de organisatie opgeslagen informatie om zo de organisatie te beschermen tegen potentiële inbreuk op privacy of schade aan het merk ".

Begrenzing op het aantal betrokkenen voert druk  op om juiste mensen te identificeren
Rechtbanken stellen steeds vaker paal en perk aan het aantal “custodians”, de mensen die betrokken kunnen zijn bij een bepaalde zaak. De hoofdspelers worden steeds eerder in het project n geïdentificeerd waarna een meer gerichte en onderwerpgeoriënteerde benadering wordt gekozen. Mary Mack: "Dit is een trend die ik duidelijk in de V.S. zie. Superieure zoekfunctionaliteiten, alsmede methodes om de informatie te structureren, zijn onmisbaar om de juiste betrokkenen vroeg in het proces te selecteren en het cruciale bewijs om een zaak te bewijzen of ontlasten, te vinden. “

Het momentum van Data Governance transformeert eDiscovery tot een proactieve initiatief
 Kosten- en risicocontrole stimuleren de trend naar proactieve eDiscovery of legacy data clean-up. Scholtes:  "Jaarlijkse opschoning van gegevens vermindert de wettelijke risico's en maakt het mogelijk om dataretentie praktijk aan te sluiten op dataretentie beleid. Opschoning en stroomlijning stimuleert tevens het efficiënt kennismanagement en –deling binnen een organisatie, doordat opgeslagen informatie regelmatig wordt gestructureerd, ontdubbeld en opgeruimd. Bedrijven doen er verstandig aan om niet te wachten op een rechtszaak, maar het opschonen van dataopslag op een regelmatig terugkerende basis te doen. Het gebruik van eDiscovery technologie oplossingen op een proactieve manier stelt bedrijven in staat snel en efficiënt te identificeren en classificeren welke data wettig bewaard moet worden en welke documenten zonder gevolgen verwijderd kunnen worden. Bedrijven kunnen vervolgens beslissen wat zij willen houden, wat gedeeld kan worden en wat verwijderd mag worden. Het onbeperkt hamsteren van gegevens raakt uit zwang door de steeds duidelijker wordende potentiële risico's. De gegevens zijn alleen dan waardevol als deze kennis toegankelijk en op een gecontroleerde manier deelbaar is".


Organisaties zoeken interne eDiscovery systemen om te gebruiken achter de firewall en in de cloud
Ondanks de groeiende vraag naar cloud-based eDiscovery systemen die “on demand” of “on command” kunnen worden ingezet door organisaties met variërende of infrequente juridische geschillen, verwachten de experts van ZyLAB dat de trend om eDiscovery in huis te halen, zich verder zal doorzetten. Daarnaast zochten organisaties naar moderner en soepele prijsmodellen die een hogere voorspelbaarheid van de kosten in lijn met het gebruik opleveren.

Organisaties zoeken eDiscovery oplossingen om gegevens te verzamelen uit Sociale Media, multimedia bestanden en de cloud
Zorgen rondom datamanagement in de cloud, het omgaan met gecompliceerde bronnen als sociale media en alternatieve media zoals audio, zullen in 2012 verder toenemen. Mary Mack: "Wij zijn ons ervan bewust dat IT het hoofd moet bieden aan steeds compliceerde discovery-verzoeken. Marktonderzoeker Gartner voorspelt dat in 2013 de helft van alle bedrijven gevraagd zijn om materiaal van sociale mediasites te produceren voor eDiscovery.   "

Volgens Gartner is de zin om te onthouden: "Als het bestaat, is het achterhaalbaar". Mary Mack: "Het hebben van een doordacht en duidelijk beleid en regels voor de verzameling en ontsluiten  van dit soort informatie, wordt heel belangrijk. Daarnaast moeten bedrijven zich goed bewust zijn van de aanpassingen die zij moeten maken om tegemoet te komen aan de regionale verschillen in wetgeving en rechtbanken met betrekking op de bewaring en vrijgeven van gegevens. Gespecialiseerde eDiscovery software kan helpen. Tweets en informatie van Facebook bijvoorbeeld, kunnen door eDiscovery software worden verzameld op basis van queries of account informatie en vervolgens worden bewaard in een eDiscovery databewaarplaats ".

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]